Pieczone Ziti z indykiem i Pesto
Przepis pieczony Ziti z indykiem i Pesto może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 7 minut. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 142 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, czosnek, mozzarella, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pesto i kiełbasa pieczone Ziti, Pieczony Indyk Ziti, oraz Pieczone Ziti ze słodką kiełbasą z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°; posmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie. Gotować ziti we wrzącej, osolonej wodzie, aż prawie al dente, o 7 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Ciepłe 2 Łyżki. olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać w indyku i podsmażyć 1 minutę.
Wymieszać z pomidorami i doprawić solą i pieprzem. Dusić, mieszając, aż gruby, o 10 protokół.
Połącz ricottę, 1 szklankę mozzarelli, 1/4 szklanki parmezanu i pesto w misce; doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż 1/2 ziti w naczyniu; wierzch z 1/3 sosu.
Rozprowadzić mieszanką ricotty i przykryć pozostałym ziti i sosem.
Posypać pozostałym serem; skropić 1 łyżką. olej.
Piec do bąbelków, o 30 protokół.