Pieczone Ziti Primavera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pieczonego Ziti Primaveran. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 24. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką gotową obraną marchewkę, sos do spaghetti, pieczarki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczone Ziti, Pieczone Ziti, oraz Pieczone Ziti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj ziti i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie. Spłucz zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Przełożyć na dużą patelnię do pieczenia.
Wymieszać 1 słoik sosu spaghetti i ser ricotta w dużej misce.
Dodać do makaronu i wymieszać.
Szpinak umieścić w misce robota kuchennego; miksować, aż drobno posiekane; usunąć i odstawić. Następnie umieść marchew w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż drobno posiekasz.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Posiekane marchewki gotować na gorącym oleju, aż zaczną mięknąć, o 2 protokół. Wymieszać cukinię, grzyby portobello, pieczarki, i czosnek; gotować i mieszać, aż cukinia jest miękka, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekany szpinak, pomidory i 2 łyżki włoskiej przyprawy; odcedzić.
Dodać do ziti i wymieszać.
Posypać około 1/2 torebki włoskiego sera blend na makaron i wymieszać.
Wlać 3 Pozostałe słoiki sosu spaghetti; mieszać, aż makaron i warzywa będą równomiernie pokryte. Przyprawić 2 łyżkami włoskiej przyprawy, solą i pieprzem; wymieszać. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego ogrzania przez, 1 do 1 1/2 godziny.
Zdjąć folię i posypać pozostałym serem naczynie. Powrót danie do piekarnika i piec, aż ser topi się i zaczyna brązowy, o 10 minut więcej.