Pieczone ziemniaki z szałwią i pomarańczą
Pieczone ziemniaki z szałwią i pomarańczą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 171 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, szałwii, pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią i sosem pomarańczowym, Pieczony Indyk Z Szałwią I Sosem Pomarańczowym, oraz Przepis na pieczone ziemniaki (z szałwią i pomarańczą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. na dużej patelni, parboil ziemniaki we wrzącej, osolonej wodzie przez 10 minut, a następnie odsączyć w durszlaku, potrząsając nim, aby zetrzeć krawędzie spuds.
Podgrzać dużą patelnię do pieczenia na płycie kuchennej na małym ogniu. (Możesz potrzebować 2 patelnie.)
Dodać gęsi tłuszcz lub olej oraz czosnek, skórkę pomarańczową i szałwię, a następnie smażyć przez 30 sekund.
Dodaj spuds i wrzucić je aż dobrze pokryte.
Umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 45 minut lub do złotego i chrupiącego.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;