Pieczone ziemniaki przy ognisku
Pieczone ziemniaki przy ognisku mogą być właśnie tym bezglutenowym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 232 kalorie . Za 57 centów za porcję otrzymujesz dodatek dla 8 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna z nich powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka ziemniaków, czosnku, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Podobne przepisy to Quesadilla przy ognisku , Będziesz przewracać się dla tych chudych mrożonych s'mores, Nie potrzeba ogniska i Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) .
Instrukcje
Wymieszaj ziemniaki, cebulę, czosnek, masło, pieprz, oregano, sól i parmezan w dużej misce lub w zamykanym woreczku.
Wyjąć z torebki i owinąć kilkoma warstwami folii aluminiowej, dokładnie uszczelniając brzegi.
Piecz na kratce nad rozżarzonymi węglami, przewracając w połowie pieczenia, aż ziemniaki będą miękkie; około 30 do 40 minut. Alternatywnie, opakowanie ziemniaków można upiec na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 175°C (350°F).