Pieczone Ziemniaki Nadziewane Tuńczykiem
Pieczone ziemniaki nadziewane tuńczykiem to bezglutenowe i pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki Nadziewane Tuńczykiem, Ziemniaki Nadziewane Tuńczykiem, oraz Kremowy Tuńczyk Nadziewane Spuds (Ziemniaki) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyszoruj i przekłuj ziemniaki; umieść na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na wysokości przez 15-20 minut lub do miękkości, obracając raz.
Gdy ostygnie, pokrój każdego ziemniaka wzdłuż na pół. Zgarnij miazgę, pozostawiając cienkie muszle.
W małej misce zetrzyj miąższ.
Dodaj twarożek, tuńczyka, seler, cebulę, 1/4 szklanki sera, paprykę, sól i pieprz. Łyżka do muszli ziemniaczanych.
Ułóż na blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 18-22 minuty lub do podgrzania.
Piec 5 minut dłużej lub do stopienia sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i różowe wino to świetny wybór na tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Juve Y Camps Pinot Noir Brut rosé. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.