Pieczone Ziemniaki Baskijskie
Pieczone baskijskie ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Mean ' s Basque Potatoes, Ziemniaki Baskijskie, oraz Ziemniaki Po Baskijsku.
Instrukcje
Połączyć ziemniaki i bulion w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut.
Odcedzić ziemniaki przez sito do miski, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka, sól, i czosnek; smażyć 2 protokół. Wymieszać w 1/4 Puchar reserved gotowania cieczy i papryki; przykryć i gotować 8 minut lub do papryki są miękkie. Wymieszać z ziemniakami, 3/4 szklanki reserved gotowania płynu, ocet, i estragon; doprowadzić do wrzenia, mieszając do herbu. Łyżka mieszanki ziemniaków do 2-ćwiartowej zapiekanki pokrytej sprayem do gotowania.
Bułkę tartą połączyć z serem i posypać mieszaniną ziemniaków.
Mżawkę wymieszać z 2 łyżeczkami oleju.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.