Pieczone zielone pomidory i cukinia
Pieczone zielone pomidory i cukinia mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 191 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, sól morską, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielone pomidory & cukinia Pizza mój sposób na smażone zielone pomidory, Pieczone Pomidory I Cukinia, oraz Dorsz pieczony z cukinią i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Połączyć maślankę, ostry sos i białko jaja w naczyniu ciasto.
Mąkę kukurydzianą i sól wymieszać w innym naczyniu ciasto. Plastry pomidora i cukinii zanurzyć w mieszaninie maślanki, a następnie w mączce kukurydzianej, delikatnie obracając się, aby pokryć.
Spryskaj dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę pomidorów i cukinii plastry w jednej warstwie i gotować, aż rumiane z obu stron, 3 do 4 protokół.
Przenieść plastry do blachy do pieczenia i piec, aż pomidory i cukinia są złoty brąz po obu stronach, o 8 protokół. Wytrzyj patelnię do czysta i powtórz z pozostałymi plastrami warzyw.
Serwuje: 4 (strona); kalorie: 93; tłuszcz całkowity: 1 g; Tłuszcz nasycony: 0 g; białko: 4 g; Węglowodany całkowite: 19 g; Cukier: 6 g; błonnik: 3 g; Cholesterol: 1 miligram; sód: 112 miligramów