Pieczone warzywa z winegretem
Pieczone warzywa z winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz Cebulki kopru włoskiego, oliwę z oliwek, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Warzywa Winegret, Pieczone Warzywa Z Winegretem Orzechowym, oraz Wiosenne Warzywa Z Cytrynowym Winegretem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. owinąć każdy burak w arkusz folii aluminiowej. Piecz przez 1 godzinę. W międzyczasie podziel marchew wzdłuż na połowę, a następnie pokrój je na 2-calowe kawałki.
Każdą cebulkę kopru włoskiego pokroić na ósemki. Na patelni połączyć marchew, koper włoski, 2 łyżki oleju, 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i tyle wody (około 3/4 szklanki), aby zmierzyć 1/4 cala głębokości. Przykryć folią i piec przez 15 minut. Odkryć i gotować do miękkości, o 15 protokół więcej; ostudzić.
Usuń skórę z buraków, umieść je na desce do krojenia wyłożonej folią i pokrój na ćwiartki.
Warzywa przełożyć na talerz. W małej misce wymieszać miód, ocet i pozostały olej, sól i pieprz.
Skropić warzywa winegretem i posypać natką pietruszki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Wcześniej: upiec warzywa i zrobić vinaigrette. Odstawić osobno w temperaturze pokojowej na kilka godzin.
Połączyć tuż przed podaniem.