Pieczone w piekarniku frytki z czosnkiem i parmezanem
Piekarnik pieczony czosnek i parmezan frytki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, czosnek, mielony tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone w piekarniku frytki z czosnkiem i parmezanem, Frytki czosnkowe z parmezanem czosnek Aioli, oraz Czosnek Parmezan Oregano Frytki Z Piekarnika dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Umieść ziemniaki w misce do miksowania i skropić oliwą z oliwek. Doprawić czosnkiem, tymiankiem i 1/4 łyżeczki soli przyprawionej. Wrzucić, aż równomiernie pokryte. Podnieś frytki z miski i rozprowadzić na nonstick blachy do pieczenia w jednej warstwie. Zachowaj pozostały olej w misce.
Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut, odwracając frytki w połowie pieczenia. Frytki przekładamy do miski z oliwą z oliwek, posypujemy 1/2 szklanki parmezanu i natką pietruszki. Wrzucić do herbu, a następnie rozprowadzić ponownie na blasze do pieczenia. Powrót do piekarnika i piec, aż parmezan topi się, około 10 minut.
Posypać frytki pozostałym 1/4 szklanki parmezanu i 1/4 łyżeczki soli przyprawionej do podania.