Pieczone w piecu pomidory nadziewane kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych w piecu pomidorów nadziewanych kozim serem. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bazylia, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone w piecu pomidory z kozim serem, Pieczone w piecu pomidory z ciepłym kozim serem, oraz Pomidory faszerowane kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć górną 1/2 cala każdego pomidora i zarezerwować szczyty. Wyjąć rdzenie pomidora i nasiona.
Wytnij bardzo cienki kawałek DNA każdego pomidora, aby pomóc im wstać prosto. Ułóż pomidory w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
W misce połącz kozi ser z jajkiem, czosnkiem, bazylią, solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Łyżka mieszanki sera koziego do pomidorów, mounding nadzienie 1/2 cala powyżej obręczy. Przykryć wierzchem pomidora i skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Pieczemy pomidory przez 35 minut, do miękkości i rumiane w miejscach i ser jest gorący.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.