Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i bułką tostową

Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i tostami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 362 kalorie, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz dziecko karczochy, bulion z kurczaka mniej sodu, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i bułką tostową, Wolno-Cooker duszone karczochy z opiekaną bułką tartą czosnkową, oraz Pieczone Piersi Z Kurczaka I Topinambur dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3 ćwiartki wody i soli w holenderskim piecu, mieszając, aż sól się rozpuści.
Dodać kurczaka do mieszaniny soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny.
Połączyć pozostałe 2 ćwiartki wody i soku.
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż; umieścić w wodzie cytrynowej.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Karczochy osuszyć; osuszyć.
Dodaj karczochy do patelni. Przykryć i gotować 10 minut lub do miękkości. Odkryć i gotować dodatkowe 5 minut lub aż rumiane, często mieszając. Trzymaj ciepło.
Usunąć kurczaka z mieszaniny soli; wyrzucić mieszaninę soli. Kurczaka osuszyć; posypać równomiernie pieprzem.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Owiń uchwyt patelni folią.
Dodaj kurczaka na patelnię, mięso strona w dół; smażyć 1 minutę.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Turn chicken over; piec dodatkowe 12 minut lub aż gotowe. Trzymaj ciepło.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiele z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj białe wino do kapieli na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki (około 5 minut).
Dodać bulion do patelni; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 10 protokół).
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Umieścić chleb w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż grube okruchy środka 1 szklankę.
Połączyć pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek i bułki tartej w misce; wrzucić do herbu. Ułóż okruchy w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piec w 350 przez 5 minut lub do złotego koloru.
Dodać pietruszkę; wrzucić do połączenia.
Podawać kurczaka z karczochami i sosem. Top z bułką tartą.