Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i bułką tostową
Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i tosty bułka Tostowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 362 kalorie, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wina, oliwy z oliwek, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wolno-Cooker duszone karczochy z opiekaną bułką tartą czosnkową, Pieczone Piersi Z Kurczaka I Topinambur, oraz Pieczone karczochy z cytrynową bułką tartą czosnkową.
Instrukcje
1
Połącz 3 ćwiartki wody i soli w holenderskim piecu, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodać kurczaka do mieszaniny soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sól
3
Połączyć pozostałe 2 ćwiartki wody i soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Woda
4
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Baza
5
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
6
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż; umieścić w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cytryna
Woda
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Karczochy osuszyć; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
9
Dodaj karczochy do patelni. Przykryć i gotować 10 minut lub do miękkości. Odkryć i gotować dodatkowe 5 minut lub aż rumiane, często mieszając. Trzymaj ciepło.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Owiń uchwyt patelni folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
13
Dodaj kurczaka na patelnię, mięso strona w dół; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Turn chicken over; piec dodatkowe 12 minut lub aż gotowe. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
16
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
17
Spuścić kapiele z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Dodaj białe wino do kapieli na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Dodać bulion do patelni; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
20
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
21
Umieścić chleb w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż grube okruchy środka 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
22
Połączyć pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek i bułki tartej w misce; wrzucić do herbu. Ułóż okruchy w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piec w 350 przez 5 minut lub do złotego koloru.