Pieczone W Piecu Całe Ryby
Pieczona w piecu cała ryba jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 562 kalorie, 49g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 6,06 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, łodygi kopru włoskiego, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Obiad Rybny Pieczony W Piecu, Gulasz rybny pieczony w piecu, oraz Pesce al forno con patate (ryba pieczona w piecu z ziemniakami).
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia, rozłóż liście laurowe i 6 łodyg kopru włoskiego w równą warstwę.
Piec, aż dobrze rumiane, o 3 protokół dla liści laurowych i 6 protokół dla łodyg kopru włoskiego.
Wykonaj 3 poprzeczne cięcia w dół do kości z każdej strony ryby. Przyprawić rybę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i obficie pokryć oliwą z oliwek. Włóż 2 liście laurowe do każdego ukośnika, a resztę liści laurowych włóż do jamy wraz z upieczonymi łodygami kopru włoskiego. Używając bambusowego szpikulca, Zamknij rybę.
Ustaw naoliwioną żeliwną patelnię lub bardzo solidną blachę do pieczenia na 2 palnikach na umiarkowanym ogniu.
Umieścić pozostałe 6 łodygi kopru włoskiego na patelni i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Ustawić rybę na łodydze kopru włoskiego, przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 18 minut, lub do momentu, gdy ryba jest po prostu gotowane przez; miąższ powinien łatwo płatki po lekko wciśnięty.
Rybę przełożyć na talerz wraz z sokami z patelni i doprawić solą i pieprzem. Używając 2 widelców, podnieś rybę z kości i ułóż na talerzach. Podaj oliwę z oliwek i kliny cytrynowe przy stole.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.