Pieczone w garnku golonki jagnięce z fasolą Cannellini

Pieczone w garnku golonki jagnięce z fasolą Cannellini
Pot-pieczone jagnięce Shanks z fasolą Cannellini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 61g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,54 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mięsiste golonki jagnięce, rosół z kurczaka, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Estragon jagnięcy z fasolą Cannellini, Golonki jagnięce z białą fasolą i kabaczkiem, oraz Duszone Golonki Jagnięce Z Białą Fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, przykryć fasolę i liść laurowy z 2 cali wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż fasola będzie miękka, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Fasolę odcedzić i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Podgrzej emaliowaną żeliwną zapiekankę, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić trzonki jagnięce w jednej warstwie. Przyprawić trzonki solą i czarnym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając kilka razy, aż lekko rumiane na całym, o 15 protokół. Nestle ząbki czosnku wśród trzonków. Przykryć i gotować w piekarniku przez około 1 godzinę i 45 minut, obracając 3 razy, aż trzonki będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Przełóż trzonki do małej patelni do pieczenia, a ząbki czosnku do małej miski. Przykryj trzonki folią i utrzymuj ciepło w piekarniku. Przecedzić soki z zapiekanki do miski i odcedzić tłuszcz. Soki wrzucić do zapiekanki, dodać wywar z kurczaka i ułożyć zapiekankę na palniku. Gotować na dużym ogniu, aż soki zmniejszą się do 2 filiżanek, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Obrać ząbki czosnku i dodać ocet sherry. Widelcem rozgnieść do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
8
Dodać pastę czosnkową do soków w zapiekance i wymieszać z fasolą i tymiankiem. Dusić na małym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Ułóż jagnięce golonki na talerzach i podawaj z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn