Pieczone udka z kurczaka Curry z sosem jogurtowo-kminkowym
Pieczone udka z kurczaka Curry z sosem jogurtowo-kminkowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 825 kalorii, 66g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, czosnek, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czosnkowo-Curry Udka Z Kurczaka W Sosie Jogurtowym, jogurtowe curry udka z kurczaka, oraz Duszone udka z kurczaka w Curry i jogurcie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej, suchej, ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, toast nasiona kminku, aż pachnące, 3 do 4 protokół. Drobno zmielić w młynku do przypraw lub zaprawie i tłuczek. Rozgnieść czosnek na pastę i przenieść połowę czosnku do średniej miski.
Ubić pastę curry, 1 szklankę jogurtu i połowę kminku.
Przenieś kurczaka do plastikowej torebki, którą można ponownie zamknąć, i wlej mieszaninę jogurtu do torby, upewniając się, że cały kurczak jest przykryty. Marynować w lodówce przez co najmniej 12 godzin i do 24 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyłóż blachę z folią aluminiową i top z regałem chłodzącym.
Wyjmij kurczaka z marynaty, umieść na regale chłodzącym w patelni z prześcieradłem.
Piec do gotowane przez, 30 do 35 protokół.
W małej misce ubijamy pozostały 1 szklankę jogurtu oraz pozostały czosnek i kminek.
Na wierzchu kurczaka podawać sos.
Co naprawdę sprawia, że ten przepis śpiewać: opiekanie i mielenie własnych przypraw tutaj, robi różnicę na świecie. Jeśli nie pamiętasz, kiedy kupiłeś ten słoik z kminkiem, powinieneś go wyrzucić i zacząć od nowa.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![De Morgenzon Reserve Chenin Blanc]()
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.