Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)

Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mielony kminek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, oraz Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami).

Instrukcje

1
W małym słoiku, połączyć pięć przypraw w proszku, kminek, tymianek, papryka, ziele angielskie i cayenne. Ustaw mieszankę przypraw aside.In zaprawę za pomocą tłuczka, zmiażdżyć ząbki czosnku kilkoma dużymi szczyptami soli, aż utworzy się pasta. Praca w 2 Tbs. koniaku.Wytnij nadmiar tłuszczu z nóg kaczki. Opłucz nogi i osusz papierowymi ręcznikami. Za pomocą widelca nakłuj skórę kaczki, uważając, aby nie przebić ciała. Pocierać kaczkę pastą czosnkową i obficie posypać 1 do 2 Tbs. mieszanki przypraw. Owinąć nogi w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.Rozgrzej piekarnik do 177°. rozrzuć gałązki rozmarynu na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Noga KaczkiNoga Kaczki
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
KoniakKoniak
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cała KaczkaCała Kaczka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Udka kaczki umieścić w jednej warstwie na patelni bez dotykania i piec przez 30 minut. Łyżka tłuszczu z patelni, gdy zaczyna się gromadzić; zbyt dużo gorącego tłuszczu może się zapalić i może sprawić, że kaczka będzie miała tłusty smak. Rozproszyć marchewkę i szalotkę wokół kaczki i kontynuować pieczenie, aż chrupiące i ładnie rumiane, o 30 protokół więcej.Tymczasem w dużym, ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kapustę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
4
Dodaj 2 do 3 Tbs. wody, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż kapusta jest bardzo miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte i mieszając, aż ciecz jest prawie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
6
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć marchewkę i szalotkę z patelni i przenieść do ciężkiego rondla. Nogi kaczki przykryć luźno folią aluminiową na patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj Garni bukiet, pozostałe 3 Tbs. Koniak, pokrojony czosnek, wino, bulion i pasta pomidorowa do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz zmniejsza się o około jedną czwartą, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
KoniakKoniak
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodaj kilka hojnych szczyptów pozostałej mieszanki przypraw. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając tylną łyżką, aby pobrać cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Udka kaczki przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Wlać soki z patelni do małej miski, rezerwując patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Pozostawić soki na kilka minut, a następnie odstawić tłuszcz z powierzchni.
12
Dodaj soki do sosu w rondlu.Ustaw patelnię na średnim ogniu, wlać sos i gotować, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki, aż sos zostanie wzbogacony o soki z patelni i rumiane kawałki, o 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i czarnym pepper.To podawać, ułożyć kopiec kapusty na poszczególnych talerzach. Na wierzch udka kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Noga KaczkiNoga Kaczki
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Służy 4.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn