Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)

Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mielony kminek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, oraz Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami).

Instrukcje

1
W małym słoiku, połączyć pięć przypraw w proszku, kminek, tymianek, papryka, ziele angielskie i cayenne. Ustaw mieszankę przypraw aside.In zaprawę za pomocą tłuczka, zmiażdżyć ząbki czosnku kilkoma dużymi szczyptami soli, aż utworzy się pasta. Praca w 2 Tbs. koniaku.Wytnij nadmiar tłuszczu z nóg kaczki. Opłucz nogi i osusz papierowymi ręcznikami. Za pomocą widelca nakłuj skórę kaczki, uważając, aby nie przebić ciała. Pocierać kaczkę pastą czosnkową i obficie posypać 1 do 2 Tbs. mieszanki przypraw. Owinąć nogi w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.Rozgrzej piekarnik do 177°. rozrzuć gałązki rozmarynu na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Noga KaczkiNoga Kaczki
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
KoniakKoniak
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Udka kaczki umieścić w jednej warstwie na patelni bez dotykania i piec przez 30 minut. Łyżka tłuszczu z patelni, gdy zaczyna się gromadzić; zbyt dużo gorącego tłuszczu może się zapalić i może sprawić, że kaczka będzie miała tłusty smak. Rozproszyć marchewkę i szalotkę wokół kaczki i kontynuować pieczenie, aż chrupiące i ładnie rumiane, o 30 protokół więcej.Tymczasem w dużym, ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać kapustę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4
Dodaj 2 do 3 Tbs. wody, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż kapusta jest bardzo miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte i mieszając, aż ciecz jest prawie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć marchewkę i szalotkę z patelni i przenieść do ciężkiego rondla. Nogi kaczki przykryć luźno folią aluminiową na patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj Garni bukiet, pozostałe 3 Tbs. Koniak, pokrojony czosnek, wino, bulion i pasta pomidorowa do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz zmniejsza się o około jedną czwartą, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
KoniakKoniak
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodaj kilka hojnych szczyptów pozostałej mieszanki przypraw. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając tylną łyżką, aby pobrać cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Udka kaczki przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Wlać soki z patelni do małej miski, rezerwując patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Pozostawić soki na kilka minut, a następnie odstawić tłuszcz z powierzchni.
12
Dodaj soki do sosu w rondlu.Ustaw patelnię na średnim ogniu, wlać sos i gotować, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki, aż sos zostanie wzbogacony o soki z patelni i rumiane kawałki, o 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i czarnym pepper.To podawać, ułożyć kopiec kapusty na poszczególnych talerzach. Na wierzch udka kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Noga KaczkiNoga Kaczki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Służy 4.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn