Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)

Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mielony kminek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, oraz Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami).

Instrukcje

1
W małym słoiku, połączyć pięć przypraw w proszku, kminek, tymianek, papryka, ziele angielskie i cayenne. Ustaw mieszankę przypraw aside.In zaprawę za pomocą tłuczka, zmiażdżyć ząbki czosnku kilkoma dużymi szczyptami soli, aż utworzy się pasta. Praca w 2 Tbs. koniaku.Wytnij nadmiar tłuszczu z nóg kaczki. Opłucz nogi i osusz papierowymi ręcznikami. Za pomocą widelca nakłuj skórę kaczki, uważając, aby nie przebić ciała. Pocierać kaczkę pastą czosnkową i obficie posypać 1 do 2 Tbs. mieszanki przypraw. Owinąć nogi w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.Rozgrzej piekarnik do 177°. rozrzuć gałązki rozmarynu na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Noga KaczkiNoga Kaczki
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
KoniakKoniak
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cała KaczkaCała Kaczka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Udka kaczki umieścić w jednej warstwie na patelni bez dotykania i piec przez 30 minut. Łyżka tłuszczu z patelni, gdy zaczyna się gromadzić; zbyt dużo gorącego tłuszczu może się zapalić i może sprawić, że kaczka będzie miała tłusty smak. Rozproszyć marchewkę i szalotkę wokół kaczki i kontynuować pieczenie, aż chrupiące i ładnie rumiane, o 30 protokół więcej.Tymczasem w dużym, ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać kapustę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
4
Dodaj 2 do 3 Tbs. wody, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż kapusta jest bardzo miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte i mieszając, aż ciecz jest prawie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć marchewkę i szalotkę z patelni i przenieść do ciężkiego rondla. Nogi kaczki przykryć luźno folią aluminiową na patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodaj Garni bukiet, pozostałe 3 Tbs. Koniak, pokrojony czosnek, wino, bulion i pasta pomidorowa do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz zmniejsza się o około jedną czwartą, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
KoniakKoniak
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Dodaj kilka hojnych szczyptów pozostałej mieszanki przypraw. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając tylną łyżką, aby pobrać cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Udka kaczki przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Wlać soki z patelni do małej miski, rezerwując patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Pozostawić soki na kilka minut, a następnie odstawić tłuszcz z powierzchni.
12
Dodaj soki do sosu w rondlu.Ustaw patelnię na średnim ogniu, wlać sos i gotować, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki, aż sos zostanie wzbogacony o soki z patelni i rumiane kawałki, o 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i czarnym pepper.To podawać, ułożyć kopiec kapusty na poszczególnych talerzach. Na wierzch udka kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Noga KaczkiNoga Kaczki
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Służy 4.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn