Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina

Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina
Przepis na Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,19 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 47 g białka i 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Mieszanka proszku pięciu przypraw, czerwonego wina, ząbków czosnku i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina, smażone piersi z kaczki w sosie z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami oraz smażone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Rozłóż gałązki rozmarynu i ząbki czosnku w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Połóż udka kaczki na rozmarynie, posyp solą i proszkiem pięciu przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. W międzyczasie zagotuj wino w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj galaretkę porzeczkową, aż się rozpuści. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Po 1 godzinie gotowania kaczki odlać i wyrzucić tłuszcz, który zgromadził się w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Polej udka kaczki sosem winnym i piecz jeszcze 15 minut, aż kaczka będzie bardzo miękka, a sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
KaczkiKaczki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn