Pieczone Tortellini z cukinią i marchewką
Pieczone Tortellini z cukinią i marchewką może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, pomidor i bazylia sos do makaronu, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Pergaminowy Halibut z Pesto, cukinią i marchewką, Tortellini & Zupa Z Cukinii, oraz Tortellini i cukinia Allan Arrabiata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cukinię i marchew: gotować, mieszając od czasu do czasu, 13 minut lub aż lekko rumiane.
Tortellini ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Dodaj sos do makaronu i zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania do mieszaniny cukinii; dobrze wymieszać.
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki sosu do makaronu na dnie 11 x 7-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Łyżka tortellini na górze i przykryć pozostałą mieszaninę sosu makaronowego. Przykryć i piec w 375 przez 15 minut. Odsączyć i posypać serem.
Piec, odkryte, dodatkowe 15 minut lub aż bąbelkowo i rumiane.