Pieczone słodkie ziemniaki z sosem orzechowym w stylu Zachodnioafrykańskim
Pieczone słodkie ziemniaki z sosem orzechowym w stylu Afryki Zachodniej może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz olej canolan, kolendra, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to West African Peanut Chicken, West African Peanut Soup, oraz West African Peanut Soup.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ziemniaki przebić widelcem i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek; gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Cebula
5
Dodaj kminek, kolendra i pieprz; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Pieprz
Kminek
6
Dodaj 3/4 szklanki wody i następne 4 składniki (przez sól), mieszając, aż będzie gładka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 2 protokół lub aż gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
7
Ziemniaki podzielić wzdłuż, kroić na drugą stronę, ale nie przez drugą stronę. Łyżka około 1/4 szklanki sosu do każdego ziemniaka. Top każdej porcji z 1 łyżeczką kolendry.