Pieczone słodkie ziemniaki i zielone jabłka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych słodkich ziemniaków i zielonych jabłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 347 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, masło, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki i jabłka, Pieczone Słodkie Ziemniaki I Jabłka Przepis, oraz Pieczone Słodkie Ziemniaki I Jabłka Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. mgła 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać słodkie ziemniaki; gotować, aż nóż tylko przebije mięso, 20 minut.
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Słodkie ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Rdzeń i zetrzeć jabłka. Wrzucić razem w misce. W małej misce ubij cydr, masło, olej, brązowy cukier, cynamon i mąkę. Wymieszać do mieszanki ziemniaczano-jabłkowej. Doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić mieszaninę w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią i piec do bąbelków, 1 godzinę.
Usunąć folię; migdały rozsypać na wierzchu.
Piec, aż migdały są lekko tosty, 15 protokół.