Pieczone szparagi z tymiankiem

Pieczone szparagi z tymiankiem to danie na 12 osób. Za 1,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie . Udaj się do sklepu i kup sól, tymianek lub pieprz i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Ta ocena jest super. Podobne przepisy obejmują : Galette z pieczonymi warzywami korzeniowymi, kozim serem i tymiankiem , Bób z winegretem cytrynowo-tymiankowym oraz Kotlety z puree ziemniaczanym z octem balsamicznym, tymiankiem i parmezanem .
Instrukcje
Ułóż szparagi w blasze wyłożonej wytrzymałą folią.
Skropić oliwą i wymieszać.
Posyp tymiankiem, solą i pieprzem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 10–15 minut lub do momentu, aż mięso będzie chrupiące i miękkie.