Pieczone szparagi i karmelizowane pieczarki Quesadillas z kozim serem

Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Zapiekane szparagi i karmelizowane pieczarki Quesadillas z kozim serem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 30g białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tortille, chipotle chili w proszku, grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone szparagi i pieczarkowe Quesadillas z kozim serem, Quesadillas ze szparagami i kozim serem, oraz Quesadillas ze szpinakiem i kozim serem z karmelizowaną cebulą i suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodaj czosnek, kminek i chipotle chili w proszku i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż uwolnią wodę, płyn odparuje i grzyby zaczynają karmelizować, około 15-20 minut.W międzyczasie szparagi wrzucamy do oleju, układamy w jednej warstwie na blasze do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 204° do miękkości, około 10-15 minut.
Wyjąć grzyby z ognia i wymieszać w kolendrze.
Szparagi pokroić na 1 cal i wymieszać z grzybami.
Podgrzać odrobinę oleju w czystej patelni na średnim ogniu.
Umieść tortillę na patelni, zawirowaj ją w oleju, polej mieszanką grzybów i szparagów, niektórymi serami i inną tortillą i gotuj, aż ser się roztopi, a tortille będą złotobrązowe, około 2-4 minut na stronę. (Wskazówka: aby łatwo odwrócić quesadillę, umieść talerz na patelni, Odwróć patelnię, opuść talerz i wsuń quesadillę z powrotem na patelnię.)
Quesadillę pokroić na 6 kawałków i podawać z salsą, kwaśną śmietaną i dekoracją kolendry.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.