Pieczone szparagi i karmelizowane pieczarki Quesadillas z kozim serem
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Zapiekane szparagi i karmelizowane pieczarki Quesadillas z kozim serem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 30g białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tortille, chipotle chili w proszku, grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone szparagi i pieczarkowe Quesadillas z kozim serem, Quesadillas ze szparagami i kozim serem, oraz Quesadillas ze szpinakiem i kozim serem z karmelizowaną cebulą i suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodaj czosnek, kminek i chipotle chili w proszku i saute aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Chipotle Chile Pieprz
Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż uwolnią wodę, płyn odparuje i grzyby zaczynają karmelizować, około 15-20 minut.W międzyczasie szparagi wrzucamy do oleju, układamy w jednej warstwie na blasze do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 204° do miękkości, około 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Wyjąć grzyby z ognia i wymieszać w kolendrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6
Szparagi pokroić na 1 cal i wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
7
Podgrzać odrobinę oleju w czystej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Umieść tortillę na patelni, zawirowaj ją w oleju, polej mieszanką grzybów i szparagów, niektórymi serami i inną tortillą i gotuj, aż ser się roztopi, a tortille będą złotobrązowe, około 2-4 minut na stronę. (Wskazówka: aby łatwo odwrócić quesadillę, umieść talerz na patelni, Odwróć patelnię, opuść talerz i wsuń quesadillę z powrotem na patelnię.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Quesadillę pokroić na 6 kawałków i podawać z salsą, kwaśną śmietaną i dekoracją kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.