Pieczone serca Emmanuela z karczocha
Pieczone serduszka Emmanuela to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 436 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone serca Emmanuela z karczocha, Pieczone Karczochy Serca, oraz Serduszka z pieczonego karczocha róży.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obróć osuszone karczochy do góry nogami, aby uzyskać cały płyn. Połówki karczochów, wzdłuż.
Skropić małe naczynie zapiekanki z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i rozprowadzić wokół naczynia za pomocą pędzla do ciasta. Ułóż połówki karczocha serca z góry, dna w dół, w warstwowy wzór w naczyniu. Wycisnąć sok z 1/4 cytryny na sercach.
Rozgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej i masło do patelni. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj czosnek i anchois. Używając tylnej części drewnianej łyżki, przerabiaj anchois na olej, gdy się rozpadają. Gdy anchois rozpuszcza się w oleju, dodać bułkę tartą na patelni i lekko tosty, o 2 do 3 protokół.
Dodać natkę pietruszki, ser i czarny pieprz, mieszać do połączenia i zdjąć patelnię z ognia. Top karczochy z równą warstwą polewy chleba i ustawić na środku piekarnika.
Piec 10 minut, aż karczochy są ciepłe i topping jest głęboki złoty kolor.