Pieczone sardynki z oliwkami, kaparami i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonych sardynek z oliwkami, kaparami i pietruszką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $7.0 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz płaskie liście pietruszki, rukolę, oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron * Z Pietruszką, Kaparami I Oliwkami, Chrupiący Kalafior Z Oliwkami, Kaparami I Pietruszką, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z Kurczaka
2
Napełnij dużą miskę wodą i wyciśnij do niej cytrynę. Snap off zielone zewnętrzne liście karczochów, aż dojdziesz do żółtych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Odetnij górną trzecią każdego karczocha. Używając mandoliny lub robota kuchennego wyposażonego w ostrze do krojenia, cienko ogol karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Mandolina
4
Dodaj je do wody cytrynowej. Ogolić słoiki w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Jerozolimski
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5
W bardzo dużej patelni żaroodpornej, podgrzać olej rzepakowy, aż prawie do palenia. Sardynki lekko doprawić solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować przez 3 minuty, następnie obrócić sardynki i dodać czosnek, oliwki, pietruszkę, oregano, kapary, chiles i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Srebrne Nonpareile
Sardynki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć sardynki przez około 5 protokół, lub aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Uda I Nogi Z Kurczaka
7
Odcedzić karczochy i słoneczniki i osuszyć. Powrót je do miski i dodać rukolę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina