Pieczone sardynki z oliwkami, kaparami i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonych sardynek z oliwkami, kaparami i pietruszką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $7.0 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz płaskie liście pietruszki, rukolę, oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron * Z Pietruszką, Kaparami I Oliwkami, Chrupiący Kalafior Z Oliwkami, Kaparami I Pietruszką, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Napełnij dużą miskę wodą i wyciśnij do niej cytrynę. Snap off zielone zewnętrzne liście karczochów, aż dojdziesz do żółtych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odetnij górną trzecią każdego karczocha. Używając mandoliny lub robota kuchennego wyposażonego w ostrze do krojenia, cienko ogol karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandolina
4
Dodaj je do wody cytrynowej. Ogolić słoiki w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Jerozolimski
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
W bardzo dużej patelni żaroodpornej, podgrzać olej rzepakowy, aż prawie do palenia. Sardynki lekko doprawić solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować przez 3 minuty, następnie obrócić sardynki i dodać czosnek, oliwki, pietruszkę, oregano, kapary, chiles i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Srebrne Nonpareile
Sardynki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®
Ciasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć sardynki przez około 5 protokół, lub aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne Posypki
7
Odcedzić karczochy i słoneczniki i osuszyć. Powrót je do miski i dodać rukolę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Karczoch Jerozolimski
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Sardynki i sałatkę przełożyć na talerze i podawać.