Pieczone sardynki w Pepperonacie

Pieczone sardynki w Pepperonacie
Jeśli 1,05 zł za porcję spada w budżecie, pieczone sardynki w Pepperonata może być doskonałym bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kapary, papryka, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane jajko z serem i sardynki, Penne Con La Sardine (Pastan pieczony i sardynki), oraz Przetargi Pepperonata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Papryka Broil na broilerproofrimmed blachy do pieczenia, obracającoccasionally, aż blister na całym, 8-10minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
2
Przenieść do średniej miski, przykryć folią i odstawić na 15 minut.Obrać, nasiona i pokroić w paski o szerokości 1/2".
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Obniżyć temperaturę pieca do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Heat1 / 4 olej puchar w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ugotowania, 8-10 minut. Zwiększyć ciepło, dodać koncentrat pomidorowy i cukieri gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa zacznie ciemnieć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
6
Dodaćwine i ocet i gotować, mieszając często, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
7
Mieszamy pieczoną paprykę, pietruszkę, kapary, andoregano. Gotować, mieszając od czasu do czasu, dopóki nie zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PaprykaPapryka
KaparyKapary
8
Transferpepperonata do płytki 3-quart pieczenia naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Doprawić sardynki do środka i na zewnątrz pieprzem solonym; położyć na pepperonata.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
PieprzPieprz
10
Skropić olejem i piec, aż sardynki będą pierwsze i zaczną brązowieć, 15-20minut. Wierzch z koperkiem, skropić oliwą i podawać z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
ChlebChleb
KoperKoper
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn