Pieczone sajgonki to hor d ' oeuvre, który służy 14. Za $1.91 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 4G tłuszczu i w sumie 312 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to Wietnamskie danie. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka czosnku, sosu sojowego, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Sajgonki, Pieczone sajgonki z krabem, oraz Pieczone Sajgonki Z Kurczaka.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni. Zrób sajgonki: ugotuj szynkę w 2 łyżeczkach oleju roślinnego na małej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Dodaj imbir, czosnek i szalotki; gotować do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Wrzuć kapustę i marchewkę z gorącą mieszanką szynki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Słonina Wieprzowa
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj kraba, kolendrę, pastę chili-czosnkową, 1 łyżeczkę oleju sezamowego, sos sojowy i ocet; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Krab
5
Owiń sajgonki (patrz po prawej). Przebij każdą rolkę szpikulcem w kilku miejscach, aby zapobiec pęknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Umieść stojak w naczyniu do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
7
Wymieszaj pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego i 1/2 łyżeczki oleju sezamowego; lekko posmaruj bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Szczypta Białego Sezamu
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Ułóż bułki na ruszcie; piec na złoty kolor na wierzchu, około 15 minut. Obróć bułki; piec na złoty kolor i chrupiący, jeszcze 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki sosu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Podawać z ciepłymi sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na sajgonki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.