Pieczone raki z chrzanowym sosem koktajlowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 83 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łodygi selera, cytryny, Tureckie liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Pieczony Z Sosem Chrzanowym, Stek Z Pieczonej Spódnicy Z Sosem Chrzanowym, oraz Kebaby z krewetek pieczonych w sosie Chrzanowo-ziołowym.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki i 3 łyżeczki chrzanu ubić w średniej misce do wymieszania. Doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i w razie potrzeby chrzanem.
Przenieść do małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Połącz pierwsze 7 składników w 10-do 12-kwartowym dużym garnku.
Dodaj 4 ćwiartki wody i 2 łyżki soli. Zagotować na dużym ogniu, mieszając, aż sól się rozpuści. Gotować 5 minut.
Dodać raki i gotować 5 minut.
Dodaj kostki lodu do garnka, aby zatrzymać gotowanie.
Niech raki siedzieć w płynie do gotowania 15 minut.
Używając łyżki szczelinowej, Przenieś wszystkie raki do dużej miski. Zarezerwuj 10 całych raków do dekoracji. Pracując z pozostałymi rakami 1 na raz, przytrzymaj głowę i ciało jedną ręką i przekręć część ogona przeciwną ręką. Wyrzucić część głowy. Obrać skorupę z ogona i oczyścić ogon.
Umieścić ogon w średniej misce. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Pokrywy i ogony chłodne i zarezerwowane 10 raków.
Podziel oczyszczone raki równomiernie między 10 dań.
Podawać raki z sosem koktajlowym i cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Raki można łączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.