Pieczone raki z chrzanowym sosem koktajlowym

Pieczone raki z chrzanowym sosem koktajlowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 83 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łodygi selera, cytryny, Tureckie liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Pieczony Z Sosem Chrzanowym, Stek Z Pieczonej Spódnicy Z Sosem Chrzanowym, oraz Kebaby z krewetek pieczonych w sosie Chrzanowo-ziołowym.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki i 3 łyżeczki chrzanu ubić w średniej misce do wymieszania. Doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i w razie potrzeby chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przenieść do małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dla raków;
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
4
Połącz pierwsze 7 składników w 10-do 12-kwartowym dużym garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj 4 ćwiartki wody i 2 łyżki soli. Zagotować na dużym ogniu, mieszając, aż sól się rozpuści. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
6
Dodać raki i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodaj kostki lodu do garnka, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Niech raki siedzieć w płynie do gotowania 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
10
Używając łyżki szczelinowej, Przenieś wszystkie raki do dużej miski. Zarezerwuj 10 całych raków do dekoracji. Pracując z pozostałymi rakami 1 na raz, przytrzymaj głowę i ciało jedną ręką i przekręć część ogona przeciwną ręką. Wyrzucić część głowy. Obrać skorupę z ogona i oczyścić ogon.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Umieścić ogon w średniej misce. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Pokrywy i ogony chłodne i zarezerwowane 10 raków.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Podziel oczyszczone raki równomiernie między 10 dań.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
13
Dekoruj pełnymi rakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
14
Podawać raki z sosem koktajlowym i cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
RakiRaki

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Raki można łączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn