Pieczone puree ziemniaczane z porami
Pieczone puree ziemniaczane z Pora może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, krem KARTONOWY, por i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Podobne przepisy to Puree Ziemniaczane Z Podsmażonymi Porami, Puree ziemniaczane i pory z tymiankiem, oraz Serowe Puree Ziemniaczane Z Porem I Szpinakiem.
Instrukcje
Usuń korzenie i zewnętrzne liście z poru, pozostawiając 1 cal zielonych liści. Wyrzucić pozostałe liście; spłukać zimną wodą.
Usuń 1 calowe zielone liście; pociąć wzdłuż na 1-calowe paski. Odstawić.
Białą porcję pokroić w cienkie plasterki, aby odmierzyć 1/2 szklanki.
Połącz białą porcję pora i ziemniaków w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Skropić 1 łyżką oleju; dobrze wymieszać.
W 8-calowym naczyniu do pieczenia umieść zieloną porcję pora.
Skropić 1 1/2 łyżeczki oleju; dobrze wrzucić i odstawić.
Piec mieszaninę ziemniaków w 425 przez 20 minut, mieszając raz. (Nie wyjmować z piekarnika.)
Dodaj naczynie do pieczenia z zielonymi szczytami pora do piekarnika.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub do momentu, aż mieszanina ziemniaków i zielone szczyty pora będą miękkie, mieszając po 8 minutach.
Wyjąć naczynia do pieczenia z piekarnika.
Umieść mleko w dużej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 2 minut lub do ciepłego.
Dodać mieszankę ziemniaczaną; ubić ze średnią prędkością miksera, aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać z solą, pieprzem i kwaśną śmietaną.
Posypać zielonymi szczypcami pora.