Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti

Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Zapiekane Poussins z sosem z granatu i ziemniaków Rösti może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 295 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prażonych orzechów włoskich, ziemniaki russet, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti, Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, oraz Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym.

Instrukcje

1
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2
W małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, ubij razem 1 szklankę wody, sok z granatów i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, aż gęsty i syropowy, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Make poussins
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wypłukać poussins wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
6
Wyciąć szyje, jeśli są dołączone i wyrzucić. W małej misce, ubij razem sól, kminek, kurkuma, pieprz i szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Posypać poussins mieszanką przypraw; naciśnij, aby przylegać.
8
Ustaw dużą patelnię do pieczenia na górze kuchenki, rozdzielając dwa palniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
9
Dodać 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Pracując w 2 partiach, Poussins sear aż dobrze rumiane, o 5 minut na stronę, przeniesienie jak zrobić na duży talerz i dodając więcej oleju w razie potrzeby. Odstawić na patelnię i zalać syropem z granatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Pieczeń 15 minut. Poussins Baste z patelni soki i rozsypać orzechy włoskie wokół. Pieczeń, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiast odczytać termometr włożony do 1 uda (unikając kości) rejestruje 170 ° F, O 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Podczas pieczenia poussins, zrobić rösti
12
W dużej misce, wymieszać razem starte ziemniaki, rozmaryn, sól, i pieprz. W ciężkich 10-calowy nonstick patelni na umiarkowanym ogniu, ciepła 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Wlać 1/2 ciasta ziemniaczanego i lekko nacisnąć, aby utworzyć równą warstwę, która całkowicie wypełnia patelnię. Gotować, bez ruchu, aż spód jest rumiany, o 12 protokół. Odwróć dużą płytkę na patelni i flip naleśnik na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodaj 1 łyżka oleju na patelni, a następnie przesuń naleśnik z powrotem, niegotowane stronie w dół, na patelni. Gotować, aż spód jest złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Wyjąć z ognia i ogrzać, a następnie powtórzyć proces z pozostałym olejem i cieście ziemniaczanym, aby zrobić drugi naleśnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
16
Pokroić w kliny i podawać z poussin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn