Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti

Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Zapiekane Poussins z sosem z granatu i ziemniaków Rösti może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 295 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prażonych orzechów włoskich, ziemniaki russet, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti, Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, oraz Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym.
Instrukcje
W małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, ubij razem 1 szklankę wody, sok z granatów i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, aż gęsty i syropowy, o 15 do 20 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wypłukać poussins wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
Wyciąć szyje, jeśli są dołączone i wyrzucić. W małej misce, ubij razem sól, kminek, kurkuma, pieprz i szafran.
Posypać poussins mieszanką przypraw; naciśnij, aby przylegać.
Ustaw dużą patelnię do pieczenia na górze kuchenki, rozdzielając dwa palniki.
Dodać 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Pracując w 2 partiach, Poussins sear aż dobrze rumiane, o 5 minut na stronę, przeniesienie jak zrobić na duży talerz i dodając więcej oleju w razie potrzeby. Odstawić na patelnię i zalać syropem z granatów.
Pieczeń 15 minut. Poussins Baste z patelni soki i rozsypać orzechy włoskie wokół. Pieczeń, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiast odczytać termometr włożony do 1 uda (unikając kości) rejestruje 170 ° F, O 15 minut więcej.
Podczas pieczenia poussins, zrobić rösti
W dużej misce, wymieszać razem starte ziemniaki, rozmaryn, sól, i pieprz. W ciężkich 10-calowy nonstick patelni na umiarkowanym ogniu, ciepła 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Wlać 1/2 ciasta ziemniaczanego i lekko nacisnąć, aby utworzyć równą warstwę, która całkowicie wypełnia patelnię. Gotować, bez ruchu, aż spód jest rumiany, o 12 protokół. Odwróć dużą płytkę na patelni i flip naleśnik na talerzu.
Dodaj 1 łyżka oleju na patelni, a następnie przesuń naleśnik z powrotem, niegotowane stronie w dół, na patelni. Gotować, aż spód jest złoty kolor, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i ogrzać, a następnie powtórzyć proces z pozostałym olejem i cieście ziemniaczanym, aby zrobić drugi naleśnik.
Pokroić w kliny i podawać z poussin.