Pieczone Pompano z cytrusową salsą z awokado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami

Pieczone Pompano z cytrusową salsą z awokado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonego Pompano z cytrusową salsą z awokado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 960 kalorii, 6G białka, oraz 83g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka limonki, krew pomarańcze, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Pompano z salsą Avacado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami, Pikantne Tacos z krewetkami z awokado Salsa & kwaśna śmietana sos kolendrowy, oraz Pieczona kanapka z kalafiorem z pikantnymi słodkimi chipsami ziemniaczanymi i kremowym sosem Cilantro Avocado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać i pokroić plantany na krążki o grubości 3/4 cala. Stopić 4 łyżki masła w dobrze przyprawione żeliwo lub non-stick Patelni ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj olej rzepakowy i kontynuuj ogrzewanie jeszcze minutę lub więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
3
Gotować plantany z obu stron, aż zaczną brązowieć i zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
4
Usuń smażone plasterki par na papierowy ręcznik wyłożony talerz i ostrożnie rozbić i spłaszczyć każdy kawałek do około 3 / 8-cala grubości, uważając, aby utrzymać je w stanie nienaruszonym. Dno szklanki działa dobrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
W międzyczasie wymieszać Wondra i przyprawy razem. Następnie pogłębiać rozbite plantany w mieszaninie mąki, aż do dobrze pokrytej. Powrót je do jeszcze gorącej patelni i gotować, aż dobrze rumiane z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Podawać na ciepło obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Dodać masło kolendry łącząc masło, mieloną kolendrę i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Umieścić mieszaninę na plastikowej folii i uformować w 1 1/2-calowy kłodę grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
9
Umieścić w lodówce, aby ustawić.
10
Najwyższy pomarańcze przez krojenie skórki i pestki w paski, a następnie usunięcie każdej sekcji cytrusów przez krojenie między membranami. Skórka rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
11
Połączyć supremes pomarańczowy, cebula, bell i habanero papryki, i liście kolendry w misce i dobrze wymieszać. Następnie dodaj awokado i sok z limonki, ostrożnie składając mieszaninę, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Habanero ChiliHabanero Chili
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Dodać sól i pieprz do smaku i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
13
Plastry wapna pokroić na pół tworząc półksiężyce. Przygotować całe pompano, przecinając 4 pionowe równoległe plastry, o głębokości około 1/2 cala i odległości 2 cali, z każdej strony ryby. Do każdego pokrojenia dodajemy po 1 plaster limonki w kształcie półksiężyca po obu stronach. Doprawić jamę solą i pieprzem i nadziewać dowolnymi skórkami cytrusowymi i małym pęczkiem kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
14
Skropić obie strony ryby oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Umieść w naoliwionej, płytkiej blasze do pieczenia i piecz, bez obracania, 25-30 minut; aż zobaczysz, że skóra lekko bulgocze i obrzęk.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
16
Wyjąć z piekarnika. Ciało powinno być lekko jędrne i sprężyste. Filetuj rybę przy stole, aby uzyskać dramatyczną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Usunąć górny filet, przecinając wzdłuż i na wierzchu kręgosłupa, ostrożnie zdjąć filet z kości, zaczynając od wierzchu ryby aż do jej brzucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
18
Przelej ten filet na talerz. Następnie usuń strukturę kości z ryby, ostrożnie podnosząc ogon w kierunku głowy, odsłaniając dolny filet. Obróć ten filet, Skórka do góry, aby podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
19
Pokrój masło kolendrowe w krążki i umieść 1-2 krążki na każdym filecie po stronie miąższu. Łyżka salsy na filetach, udekorować mieszaną skórką cytrusową i podawać na ciepło z plantanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn