Pieczone pomidory Roma na grzance
Pieczone pomidory Romskie na grzance to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pastor Ryan pieczone pomidory Ricotta Roma, Pieczone pomidory i cebula na grzance, oraz Pieczone pomidory winogronowe, cebula i czosnek na grzance ze świeżą bazylią.
Instrukcje
Pomidory pokroić na pół wzdłuż.
Lay połówki pocięte bokiem w jednej warstwie w 8-przez 12-calowy owalny lub prostokątny zapiekanka (obręcz powinna być co najmniej 1/2 cala. wyższe niż pomidory).
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, połączyć cebulę, ocet, cukier, oliwę z oliwek i imbir. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Piecz w piekarniku 400 (konwekcja nie jest zalecana), dopóki pomidory nie będą ciemnobrązowe, a sos będzie rumiany i zagęszczony (bąbelki będą duże i błyszczące), około 1 1/4 godziny; pomidory baste z sosem i cebulą około co 15 minut, a następnie częściej, gdy mieszanina zacznie gęstnieć, aby uniknąć przypalenia. Stosować na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Ser cytrynowy rozłożyć równo na naoliwionych bokach plasterków tostów z oliwą z oliwek. Ustawić na talerzach i przykryć równo liśćmi rukoli. Łyżka pomidorów i soków równo na plastry tostów.
Ser cytrynowy: w robocie kuchennym lub misce połączyć 1/3 szklanki serka śmietankowego (w temperaturze pokojowej), 1/3 szklanki zapakowanego świeżego sera (koziego sera), 2 łyżki mleka i 1 łyżeczkę startej skórki cytrynowej. Wirować lub bić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania.
Lay 8 kromki rustykalnego białego chleba, takich jak zakwas lub ciabatta (o 3 przez 4 w., przeciąć około 1/2 cala. grube) w jednej warstwie w płytkiej patelni 10 na 15 cali.
Piec w piekarniku 375, aż lekko rumiane na dnie, 5 do 6 protokół. Obrócić plastry i wymieszać równo z około 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Kontynuuj pieczenie, aż złoty kolor i chrupiące, 6 do 8 minut dłużej. Użyj ciepłego lub ostudzić na stojaku.