Pieczone Pomidory

Pieczone Pomidory
Pieczone pomidory to wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 422 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz chleb, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), Pieczone pomidory z pomidorami pełnoziarnistymi i tymiankiem, oraz Pieczone Pomidory dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Odetnij i odrzuć skorupę z bochenka chleba i pokrój bochenek na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Piec przez 5 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ostudzić przez 10 do 15 minut.
5
Podnieść temperaturę pieca do 350 ° F na ciepło konwekcyjne lub do 191° w piecu bez ciepła konwekcyjnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pokroić chleb na kawałki na tyle małe, aby łatwo zmieścić się w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Umieść je w robocie kuchennym i pulsuj, aż będziesz miał dość równe okruchy, które nie są zbyt drobne. Odstawić 1 szklankę okruchów i rezerwy dodatkowe do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Drobno posiekać tyle pietruszki liści do środka około 2 łyżki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
9
Włożyć pietruszkę, czosnek, bułkę tartą, kapary, sól i oliwę z oliwek do miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
10
Dobrze wymieszać, aż składniki są równomiernie rozłożone i bułka tarta są dobrze pokryte oliwą z oliwek. Jeśli wydaje się, że nie ma wystarczającej ilości oliwy, aby pokryć je wszystkie, dodaj trochę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
11
Pomidory pokroić na pół w poprzek i zebrać wszystkie nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
12
Umieścić pomidory, pokroić bok do góry, na blasze do pieczenia. Wypełnij ubytki dużą ilością mieszanki okruchów chleba, usypując ją na każdej połowie pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Piec, aż powstanie brązowa skorupa, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
15
Z rodziny Hazan ulubione: ukochane włoskie przepisy przez Guiliano Hazan. Copyright © 2012 Giuliano Hazan; photographs copyright © 2012 Joseph De Leo. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn