Pieczone Pomidory
Pieczone pomidory to wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 422 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz chleb, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), Pieczone pomidory z pomidorami pełnoziarnistymi i tymiankiem, oraz Pieczone Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Odetnij i odrzuć skorupę z bochenka chleba i pokrój bochenek na pół wzdłuż.
Piec przez 5 minut z każdej strony.
Ostudzić przez 10 do 15 minut.
Podnieść temperaturę pieca do 350 ° F na ciepło konwekcyjne lub do 191° w piecu bez ciepła konwekcyjnego.
Pokroić chleb na kawałki na tyle małe, aby łatwo zmieścić się w robocie kuchennym.
Umieść je w robocie kuchennym i pulsuj, aż będziesz miał dość równe okruchy, które nie są zbyt drobne. Odstawić 1 szklankę okruchów i rezerwy dodatkowe do innego użytku.
Drobno posiekać tyle pietruszki liści do środka około 2 łyżki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Włożyć pietruszkę, czosnek, bułkę tartą, kapary, sól i oliwę z oliwek do miski do mieszania.
Dobrze wymieszać, aż składniki są równomiernie rozłożone i bułka tarta są dobrze pokryte oliwą z oliwek. Jeśli wydaje się, że nie ma wystarczającej ilości oliwy, aby pokryć je wszystkie, dodaj trochę więcej.
Pomidory pokroić na pół w poprzek i zebrać wszystkie nasiona.
Umieścić pomidory, pokroić bok do góry, na blasze do pieczenia. Wypełnij ubytki dużą ilością mieszanki okruchów chleba, usypując ją na każdej połowie pomidora.
Piec, aż powstanie brązowa skorupa, około 20 minut.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Z rodziny Hazan ulubione: ukochane włoskie przepisy przez Guiliano Hazan. Copyright © 2012 Giuliano Hazan; photographs copyright © 2012 Joseph De Leo. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.