Pieczone polędwiczki wieprzowe z batatami i gruszkami
Pieczone polędwiczki wieprzowe ze słodkimi ziemniakami i gruszkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,85 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odbierz liście rozmarynu, liście szałwii, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Spróbuj Pieczone polędwiczki wieprzowe z batatami i gruszkami, Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, oraz Klon pieczone gruszki i słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. Spray 15x10x1-cala patelnia z natryskiem do gotowania.
Polędwiczki wieprzowe ułożyć na patelni. W małej misce wymieszaj rozmaryn, sól, szałwię i pieprz. Połowę mieszanki przyprawowej natrzeć na wieprzowinę.
W średniej misce, wrzucić słodkie ziemniaki, gruszki i cebulę z olejem, aż pokryte.
Posypać pozostałą mieszanką przypraw; wrzucić.
Umieścić warzywa wokół wieprzowiny.
Piec 25 do 30 minut, mieszając warzywa i gruszki delikatnie raz lub dwa razy podczas pieczenia, aż wieprzowina ma lekki rumieniec różu w środku i termometr do mięsa włożony do środka czyta 63°, a warzywa są miękkie.
Wyjąć z piekarnika; przykryć folią i odstawić na 3 minuty przed krojeniem.
Pokroić wieprzowinę w plastry 1/2 cala.
Dekoruj świeżymi liśćmi szałwii.