Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z olejem czosnkowym i smażoną szałwią

Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z olejem czosnkowym i smażoną szałwią
Pieczone słodkie ziemniaki z olejem czosnkowym i smażoną szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 62 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, oliwę z oliwek, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z Guacamole i boczkiem, Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy, oraz Kremowa zupa ze słodkich ziemniaków ze smażoną szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik 232° z półką w górnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czosnek przecier z olejem i 3/4 łyżeczki soli w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Wrzuć słodkie ziemniaki z olejem czosnkowym do dużej miski, a następnie rozłóż w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia o wymiarach 15 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
CzosnekCzosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Piec na złoty kolor w plastrach i gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, a następnie smażyć liście szałwii w 2 partiach, mieszając, aż do chrupkości, 30 sekund do 1 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Bataty podawać z rozrzuconymi na wierzchu liśćmi szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
1
* Słodkie ziemniaki można pokroić i wrzucić olejem czosnkowym 4 godziny wcześniej i schłodzić w zamykanym worku. * Liście szałwii można smażyć 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn