Pieczone Piersi Z Kurczaka I Topinambur

Pieczone Piersi Z Kurczaka I Topinambur
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.14 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i pieprzu, liście tymianku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony kurczak i topinambur, Dynia pieczona w ziołach i karczoch jerozolimski, oraz Pieczone Słonki, Truflowane Karczochy Jerozolimskie I Boulangere dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. natrzyj piersi kurczaka ze wszystkich stron 1 łyżką oliwy z oliwek. Następnie obficie przyprawiamy je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść kurczaka na płytkiej jednostronnej patelni do pieczenia lub patelni z galaretką. Układaj kurczaka w jednej warstwie, pozostawiając jak najwięcej miejsca między każdą piersią. Odłogowanie
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Jedną z cytryn ułożyć w długie paski. Drugą cytrynę zetrzeć drobną tarką, taką jak mikro-płaszczyzna. Odstaw je i odstaw na bok. Sok obie cytryny do małej miseczki i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Połącz paski skórki z cytryny, całe ząbki czosnku, topinambur, połówki szalotki i 2 łyżki liści tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
5
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i dobrze doprawić większą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Wlać tę mieszaninę na kurczaka, podrzucając jak idziesz, aż cały kurczak jest dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Upiec kurczaka na złoty kolor, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Ostrożnie wyjmij gorącego kurczaka z piekarnika i dodaj zarezerwowany sok z cytryny, wino i oliwki. Patelnia będzie skwierczeć, więc szybko zeskrobać każdy z chrupiących brązowych bitów i deglaze, jak można z kurczaka jeszcze na patelni. Na patelni rozsypać pokrojone w kostkę kostki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Odstawić patelnię do piekarnika i gotować dodatkowe 10-15 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć kurczaka z piekarnika i przenieść wszystko na duży półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Udekorować pozostałą startą skórką z cytryny i podawać na gorąco
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn