Pieczone Piersi Z Kurczaka I Topinambur
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.14 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i pieprzu, liście tymianku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony kurczak i topinambur, Dynia pieczona w ziołach i karczoch jerozolimski, oraz Pieczone Słonki, Truflowane Karczochy Jerozolimskie I Boulangere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. natrzyj piersi kurczaka ze wszystkich stron 1 łyżką oliwy z oliwek. Następnie obficie przyprawiamy je solą i pieprzem.
Umieść kurczaka na płytkiej jednostronnej patelni do pieczenia lub patelni z galaretką. Układaj kurczaka w jednej warstwie, pozostawiając jak najwięcej miejsca między każdą piersią. Odłogowanie
Jedną z cytryn ułożyć w długie paski. Drugą cytrynę zetrzeć drobną tarką, taką jak mikro-płaszczyzna. Odstaw je i odstaw na bok. Sok obie cytryny do małej miseczki i odstawić na bok.
Połącz paski skórki z cytryny, całe ząbki czosnku, topinambur, połówki szalotki i 2 łyżki liści tymianku.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i dobrze doprawić większą ilością soli i pieprzu.
Wlać tę mieszaninę na kurczaka, podrzucając jak idziesz, aż cały kurczak jest dobrze pokryte.
Upiec kurczaka na złoty kolor, o 40 protokół.
Ostrożnie wyjmij gorącego kurczaka z piekarnika i dodaj zarezerwowany sok z cytryny, wino i oliwki. Patelnia będzie skwierczeć, więc szybko zeskrobać każdy z chrupiących brązowych bitów i deglaze, jak można z kurczaka jeszcze na patelni. Na patelni rozsypać pokrojone w kostkę kostki masła.
Odstawić patelnię do piekarnika i gotować dodatkowe 10-15 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
Wyjąć kurczaka z piekarnika i przenieść wszystko na duży półmisek.
Udekorować pozostałą startą skórką z cytryny i podawać na gorąco