Pieczone piersi z kaczki z syropem klonowym vinaigrette

Pieczone piersi z kaczki z syropem klonowym vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone piersi z kaczki z syropem klonowym vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Na $7.58 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 75 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, pieczarki, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieczone Piersi Z Kaczki Z Jabłkowym Syropem Klonowym I Jabłkowym Winegretem, Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile, oraz Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami.

Instrukcje

1
Strzelić skórę piersi kaczki ostrym nożem. Doprawić solą i pieprzem, a na patelni na średnim ogniu ułożyć grubą stroną do dołu. Gdy tłuszcz zaczyna się nagrzewać, topi się i chrupie. Kontynuuj farbowanie skóry przez 10-12 minut, przed odwróceniem kaczki i smażeniem przez kolejne 4-5 minut do etapu różowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Wyjmij piersi kaczki z jednej strony i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
3
W międzyczasie, gotować syrop klonowy i gotować na wolnym ogniu, aż tylko 2 łyżki pozostaną przed wyjęciem z ognia i ubijając w occie sherry, orzeszki ziemne i orzechy laskowe. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ocet SherryOcet Sherry
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Podczas smażenia piersi kaczki przyciąć i lekko opłukać grzyby. Gdy kaczka odpoczywa, podsmażamy grzyby na pół masła na rozgrzanej patelni, przyprawiając solą i pieprzem, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Rozgrzej oddzielną patelnię z pozostałym masłem i dodaj umyty szpinak. Doprawić solą i pieprzem, aby liście zwiędły i zmiękły przed osuszeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Szpinak podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
7
Każdą pierś pokroić na 5-6 plastrów i ułożyć na szpinaku. Top z pan-smażone grzyby, skropić każdy z syropem klonowym vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
VinaigretteVinaigrette
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn