Pieczone piersi z kaczki z syropem klonowym vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone piersi z kaczki z syropem klonowym vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Na $7.58 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 75 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, pieczarki, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieczone Piersi Z Kaczki Z Jabłkowym Syropem Klonowym I Jabłkowym Winegretem, Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile, oraz Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami.
Instrukcje
Strzelić skórę piersi kaczki ostrym nożem. Doprawić solą i pieprzem, a na patelni na średnim ogniu ułożyć grubą stroną do dołu. Gdy tłuszcz zaczyna się nagrzewać, topi się i chrupie. Kontynuuj farbowanie skóry przez 10-12 minut, przed odwróceniem kaczki i smażeniem przez kolejne 4-5 minut do etapu różowego.
Wyjmij piersi kaczki z jednej strony i utrzymuj ciepło.
W międzyczasie, gotować syrop klonowy i gotować na wolnym ogniu, aż tylko 2 łyżki pozostaną przed wyjęciem z ognia i ubijając w occie sherry, orzeszki ziemne i orzechy laskowe. Doprawić solą i pieprzem.
Podczas smażenia piersi kaczki przyciąć i lekko opłukać grzyby. Gdy kaczka odpoczywa, podsmażamy grzyby na pół masła na rozgrzanej patelni, przyprawiając solą i pieprzem, aż będą miękkie.
Rozgrzej oddzielną patelnię z pozostałym masłem i dodaj umyty szpinak. Doprawić solą i pieprzem, aby liście zwiędły i zmiękły przed osuszeniem.
Szpinak podzielić na 4 talerze.
Każdą pierś pokroić na 5-6 plastrów i ułożyć na szpinaku. Top z pan-smażone grzyby, skropić każdy z syropem klonowym vinaigrette.