Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile
Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka grubej soli koszernej, połówki piersi kaczki, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Piersi z kaczki w sosie granatowo-orzechowym, Piersi z kaczki piżmowej w sosie granatowo-winnym, oraz Piersi Z Kaczki Z Granatem I Miętą.
Instrukcje
Wymieszać cukier i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia. Zwiększ ciepło; gotuj aż dorup ma głęboki bursztynowy kolor, wirując panoccasionally, około 8 minut.
Dodaj sok, bulion i California chiles. Gotować do sosujest zredukowany do 1 1/2 szklanki, o 25 protokół.
Zdjąć z ognia; ostudzić. Puree w ciasnymblenderze aż będzie gładka, około 2 minut.
Ubij adobosauce, ocet i kminek. Doprawić do smaku z dużą ilością grubej soli iprzyprawić. DO przodu: można zrobić 1 tydzień. Kryj się i wyluzuj. Przed użyciem przewiń na niskie ogrzanie.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Score skinof duck (Nie pokroić w miąższ) z 5 cięciami W1 kierunku; powtórz w przeciwnym kierunku, tworząc wzór diamentowy.
Kaczkę posypać grubą solą, pieprzem i mielonym sosem.
Miejsce 2 duże Patelnie żaroodporne na średnim ogniu.
Dodaj kaczkę, skórkę z boku, do patelni, dzieląc równo. Cookduck aż skóra będzie chrupiąca i głęboko brązowy, o 7 protokół. Odwrócić kaczkę; gotować 1minute.
Przenieść skillets tooven. Kaczka pieczona, aż gotowane do mediumrare, o 5 protokół.
Przenieść kaczkę do deski do krojenia.
Pozwól 5 minut. Cienko pokroić każdą pierś na lekkim przekątnej. Ułóż plastry na talerzach. SOS łyżeczkowy.
Posypać ziarnami granatu.
* Dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach spożywczych i na rynkach łacińskich.
** Suszone, wędzone jalapeños w pikantnym pomidorze o nazwie adobo; dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z artykułami specjalistycznymi i na rynkach łacińskich.