Pieczone pieczarki z prażonymi maślanymi orzechami laskowymi
Pieczone grzyby z prażonymi maślanymi orzechami laskowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 804 kalorie, 26g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, chleb, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klon pieczony brukselka z prażonymi orzechami laskowymi, Patelnia maślana pieczone grzyby i szparagi, oraz Chrupiące Maślane Pieczarki Pieczone Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać patelnię wystarczająco duże, aby utrzymać grzyby w jednej warstwie na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę masła, które idealnie powinno szybko stopić się i uzyskać jasnobrązowy kolor.
Dodać szalotkę, doprawić solą i pieprzem i szybko wymieszać.
Dodać grzyby, 1 łyżkę masła i doprawić odrobiną soli. Gotować około 4 minut, aż grzyby zaczną się złocisto brązowy i uwolnienia trochę wody. Aby uniknąć ewentualnego płomienia, przesuń patelnię z dala od pieca i ostrożnie dodaj wermut. Powrót patelni do pieca i niech gotować przez 2 do 3 minut, aby zmniejszyć wermut.
Podczas gdy grzyby są gotowania stopić Pozostałe 1 łyżka masła w małej patelni na małym ogniu.
Dodać orzechy laskowe i niech "gotować" w maśle na małym ogniu, aż zmienią jasnobrązowy, o 4 protokół.
Gdy wermut zmniejszy się i zostanie wchłonięty przez grzyby, posyp paprykę (użyj Sitka siatkowego, aby równomiernie rozprowadzić paprykę na wszystkich grzybach).
Dodać sok z cytryny i orzechy laskowe i dać mu wymieszać.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 2 minuty.
Każdą kromkę tostowego chleba francuskiego wymieszać z około 2 łyżkami mieszanki grzybowej, ułożyć na półmisku i podawać.