Pieczone Penne z kiełbasą, pomidorem i kalafiorem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Penne z kiełbasą, pomidorem i kalafiorem. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1011 kalorii, 48g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka wina, cebula, laska cynamonu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Serowe Pieczone Penne Z Kalafiorem I Crème Fraîche, Penne z kiełbasą i sosem pomidorowym, oraz Pieczone Penne z włoską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W małym rondelku rozgrzać bulion z szafranem na średnim ogniu.
W międzyczasie zagotować w garnku 1 1/2 szklanki wody i doprawić solą.
Dodać kalafior, przykryć i pary do miękkości, o 12 protokół.
Odcedzić i rozbić na różyczki.
Podgrzać EVOO w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i pokruszyć na bardzo małe kawałki maserem ziemniaczanym lub drewnianą łyżką.
Dodać czosnek i cebulę i gotować przez 5 protokół. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką.
Dodaj liść laurowy, laskę cynamonu, pomidory i bulion szafranowy i wymieszaj, aby rozbić pomidory. Dusić aż zgęstnieje, o 30 protokół. Wyrzucić liść laurowy i laskę cynamonu i doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować tylko nieśmiały al dente, o 7 protokół. Przygotuj chochlę skrobiowego płynu do gotowania i odcedz makaron.
Powrót makaron do garnka.
Dodać śmietanę, kalafior, SOS kiełbasowy i
trochę zarezerwowanego płynu do gotowania i wymieszać, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do naczynia żaroodpornego i top z serów i pietruszki.
Piec, aż top jest rumiane, 35 do 40 protokół. Podziel między talerze.
Uwaga kucharza: niepakowaną zapiekankę można przykryć i schłodzić w celu przygotowania posiłku.
Piec zgodnie z zaleceniami przed podaniem.