Pieczone Paluszki Rybne Z Sosem Tatarskim
Pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 99g tłuszczu, oraz w sumie 1318 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.77 za porcję. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka pietruszki, koperku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim, Pieczone Panierowane Paluszki Rybne Z Sosem Tatarskim, oraz Chrupiące pieczone paluszki rybne z domowym sosem tatarskim.
Instrukcje
Paluszki rybne: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Posmaruj olej rzepakowy na obramowanej blasze do pieczenia i odstaw na bok.Jajko (y) Crack do płytkiego naczynia i ubić lekko (start z jednym jajkiem i złamać inne, jeśli zabraknie). W osobnym płytkim naczyniu połączyć mąkę, przyprawioną sól, pieprz i paprykę. W jednym płytkim naczyniu połączyć panko i bułkę tartą.
Pokrój rybę na patyczki o długości około 3-4 cali i wysokości 1/2-1 cala.Pracując z kilkoma kawałkami ryby w tym samym czasie, najpierw pogłębiaj w mące, a następnie strząśnij nadmiar. Następnie zanurz każdy kawałek w ubitym jajku, a na koniec mieszaninę okruchów chleba. Upewnij się, że wszystkie strony są dobrze pokryte bułką tartą, a następnie umieścić ryby na blasze do pieczenia.Gdy wszystkie kawałki znajdują się na blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika i gotować przez około 10 minut. Ostudzić przez kilka minut, a następnie podawać z sosem tatarskim do zanurzenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.