Pieczone Ostrygi Z Ragoutem Z Dzikich Grzybów
Pieczone ostrygi z Ragout z dzikich grzybów wymaga około 40 minut od początku do końca. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 185 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, sok z cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 33%. Podobne przepisy to Pieczone Ostrygi Z Ragoutem Z Dzikich Grzybów, Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie, oraz Ragoût Z Dzikich Grzybów W Skorupkach Ciasta Francuskiego.
Instrukcje
Kup ostrygi. Kupując ostrygi, poszukaj znacznika z datą zbiorów i użyj ich w ciągu tygodnia od tej daty. Upewnij się również, że ostrygi są świeże i żywe; muszle powinny być szczelnie zamknięte lub powinny się zamknąć po dotknięciu.
Umieść ostrygi w durszlaku z lodem, Gdy wrócisz do domu, następnie umieść durszlak w misce i włóż do lodówki. Gdy będziesz gotowy do gotowania, szoruj ostrygi sztywną szczotką pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia (czysta szczoteczka do paznokci działa dobrze).
Ostrygi. Przytrzymaj ostrygę, zakrzywioną w dół, w ręczniku na desce do krojenia. Włóż nóż do ostryg między muszle na wąskim spiczastym końcu. (Użyj prawdziwego noża do ostryg-nie ma substytutu!) Mocno dociśnij ostrygę, aby zapobiec zsunięciu się i przekręć nóż,aby podważyć muszle. Użyj noża do dźwigni; nie używaj siły.
Wytnij nóż, który łączy ostrygę z górną skorupą, uważając, aby nie przebić mięsa.
Zdjąć górną powłokę. Wsuń nóż pod ostrygę, aby ją poluzować, utrzymując mięso i płyn w skorupie. Użyj noża, aby ostrożnie zeskrobać odłamki skorupy.
Zrób aioli. Zmiksować czosnek, żółtka, sok z cytryny i szczyptę soli w robocie kuchennym. Powoli skropić oliwę z oliwek przy włączonym silniku i przetworzyć do zgęstnienia. Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść aioli do miski, a następnie przykryć i schłodzić.
Przygotuj ragout. Gotować boczek na patelni na średnim ogniu, mieszając, aż chrupiące.
Dodać szalotki i grzyby i gotować 5 protokół, mieszając.
Dodać czosnek, gotować 3 minuty, następnie dodać masło i tymianek. Doprawić solą i pieprzem.
Zebrać ostrygi. Rozgrzej brojlery.
Umieść ostrygi w skorupkach, w pojedynczych naczyniach do pieczenia lub jednym dużym naczyniu. (Umieść pod nimi pognieciony arkusz folii, aby utrzymać je stabilnie, jeśli to konieczne.) Na wierzch każdej łyżką ragoutu z grzybami.
Dokończ danie. Do każdej ostrygi dolej aeoli. Broil aż aeoli jest złoty, o 2 protokół, i służyć natychmiast.