Pieczone ostrygi z farszem cytrynowo-anyżowym
Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, masło, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pieczona cytryna pieprz polędwiczka wieprzowa z farszem z chleba kukurydzianego, Farsz kukurydziany żurawinowy z wędzonymi ostrygami i kiełbasą, oraz Lemon Anyzed Slush.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 7 razy lub aż grube okruchy odmierzają około 1 szklanki.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 8 protokół lub do tosty.
Przenieść na talerz; fajne.
Umieść stojak piekarnika do górnej jednej trzeciej piekarnika. Zwiększenie temperatury pieca do 42
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać koper włoski i czosnek na patelnię; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać bulion i sól; przykryć i gotować 5 minut lub aż Koper będzie miękki. Odkryć i gotować 2 minuty lub aż płyn odparuje. Wymieszać Likier; gotować 1 minutę lub do momentu wyparowania likieru.
Przenieść masę kopru włoskiego do miski; dodać bułkę tartą, ser, liście kopru włoskiego, skórkę, sok i czerwoną paprykę. Rzucać, aby połączyć.
Ostrygi ułóż w jednej warstwie na dużej patelni do pieczenia. Do każdej ostrygi dodać około 1 łyżki mieszanki kopru włoskiego.
Piec w 425 przez 10 minut lub do momentu, gdy brzegi ostryg zaczną się zwijać, a farsz będzie lekko rumiany.
Nuta wina: kontrastuj bogatą teksturę tych ostryg z zimnym, chrupiącym chablis. Klasyczny partner ostryg, chablis wydobywa mineralną jakość tych cenionych skorupiaków, a jego oczyszczająca podniebienie kwasowość ładnie kroi farsz z masłem i serem. William Fevre Chablis Champs Royaux 2007 (2 Dolary
to dobry chablis na poziomie podstawowym, z owocami sadowniczymi i kwiatowymi aromatami, żywym cytrusowym smakiem i stalowym wykończeniem. Jeffery Lindenmuth