Pieczone ogony homara z sosem imbirowym

Pieczone ogony homara z sosem imbirowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Pieczone ogony homara z sosem imbirowym mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów wymaga ogonów homara, oleju sezamowego, musztardy i sherry. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów, Sos Do Zanurzania Homara EatingWell, oraz Red Lobster Pina Colada Dipping Sauce są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Aby przygotować sos, połączyć musztardę i wodę w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Wymieszać z sosem sojowym, sosem śliwkowym, sherry i imbirem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Aby przygotować homara, wykonaj wzdłużne cięcie przez górną część każdej skorupy homara za pomocą nożyc kuchennych, przycinając mięso homara, ale nie przez niego; naciśnij muszlę otwartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4
Umieść ogony homara, pocięte boki do góry, w płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Ogony HomaraOgony Homara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Połączyć oleje i pieprz, i łyżką na mięso homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6
Piec w temperaturze 425 przez 13 minut lub aż mięso homara stanie się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Podawać homara z sosem, i udekorować cebulą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki). Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
Wyjątkowy terroir Premier Cru Montmain z bardzo kamienistego terenu wytwarza wino o bardzo wyraźnych aromatach mineralnych, niezwykłej mocy i doskonałym potencjale starzenia. To wino pokazuje świetną strukturę o dobrej długości. Zarówno dostępne, jak i bardzo świeże, pokazuje fantastyczną koncentrację.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn