Pieczone Masło Ziołowy Indyk
Jeśli masz z grubsza 4 godziny do spędzenia w kuchni, pieczony indyk ziołowy z masłem może być doskonały bezglutenowy i pierwotny przepis do wypróbowania. To danie główne ma 612 kalorii, 73g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1102 fanów. Z łyżką wynik 94%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczone Masło Ziołowy Indyk, Pieczone Masło Ziołowy Indyk, oraz Pieczony indyk z masłem ziołowym i pieczoną szalotką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj zmiękczone masło, przyprawę do drobiu, mieszankę sosu czosnkowego i zmiażdżony czosnek. Użyj widelca, aby wymieszać, aż dobrze się połączą. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 do 30 minut, aż będzie jędrna, ale nie twarda.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż seler, marchewkę i połowę pokrojonej w kostkę cebuli na dnie brytfanny.
Dodaj bulion z kurczaka i odstaw na bok.
Rozmrożonego indyka opłucz i osusz. Palcem ostrożnie poluzuj skórę wokół całego ptaka. Weź mieszankę masła i pokrój na duże kawałki.
Umieść kawałki masła pod skórą całego indyka. Pozostałe kawałki masła natrzyj Na zewnątrz skóry i dopraw solą i pieprzem. Faszeruj wnętrze jamy indyka pozostałą cebulą, mieszanką świeżych ziół i plasterkami cytryny. (Kratownica, jeśli to konieczne.) Włóż wyskakujący termometr pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cale od kości piersi, w najgrubszej części piersi.
Umieść indyka na łóżku warzyw w brytfannie.
Wstaw do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F. piecz przez 1 godzinę, a następnie podlewaj sokami z patelni co 20 minut, aż pojawi się termometr lub do momentu, gdy termometr z natychmiastowym odczytem włożony do uda zarejestruje 180 stopni F, około 3 godzin.