Pieczone Masło Ziołowy Indyk

Pieczone Masło Ziołowy Indyk
Jeśli masz z grubsza 4 godziny do spędzenia w kuchni, pieczony indyk ziołowy z masłem może być doskonały bezglutenowy i pierwotny przepis do wypróbowania. To danie główne ma 612 kalorii, 73g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1102 fanów. Z łyżką wynik 94%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczone Masło Ziołowy Indyk, Pieczone Masło Ziołowy Indyk, oraz Pieczony indyk z masłem ziołowym i pieczoną szalotką.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj zmiękczone masło, przyprawę do drobiu, mieszankę sosu czosnkowego i zmiażdżony czosnek. Użyj widelca, aby wymieszać, aż dobrze się połączą. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 do 30 minut, aż będzie jędrna, ale nie twarda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli
Mix SosówMix Sosów
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Ułóż seler, marchewkę i połowę pokrojonej w kostkę cebuli na dnie brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Dodaj bulion z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6
Rozmrożonego indyka opłucz i osusz. Palcem ostrożnie poluzuj skórę wokół całego ptaka. Weź mieszankę masła i pokrój na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Umieść kawałki masła pod skórą całego indyka. Pozostałe kawałki masła natrzyj Na zewnątrz skóry i dopraw solą i pieprzem. Faszeruj wnętrze jamy indyka pozostałą cebulą, mieszanką świeżych ziół i plasterkami cytryny. (Kratownica, jeśli to konieczne.) Włóż wyskakujący termometr pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cale od kości piersi, w najgrubszej części piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
DróbDrób
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Umieść indyka na łóżku warzyw w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
9
Wstaw do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F. piecz przez 1 godzinę, a następnie podlewaj sokami z patelni co 20 minut, aż pojawi się termometr lub do momentu, gdy termometr z natychmiastowym odczytem włożony do uda zarejestruje 180 stopni F, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn