Pieczone Masło Ziołowy Indyk

Pieczone Masło Ziołowy Indyk
Jeśli masz z grubsza 4 godziny do spędzenia w kuchni, pieczony indyk ziołowy z masłem może być doskonały bezglutenowy i pierwotny przepis do wypróbowania. To danie główne ma 612 kalorii, 73g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1102 fanów. Z łyżką wynik 94%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczone Masło Ziołowy Indyk, Pieczone Masło Ziołowy Indyk, oraz Pieczony indyk z masłem ziołowym i pieczoną szalotką.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj zmiękczone masło, przyprawę do drobiu, mieszankę sosu czosnkowego i zmiażdżony czosnek. Użyj widelca, aby wymieszać, aż dobrze się połączą. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 do 30 minut, aż będzie jędrna, ale nie twarda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli
Mix SosówMix Sosów
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Ułóż seler, marchewkę i połowę pokrojonej w kostkę cebuli na dnie brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj bulion z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
6
Rozmrożonego indyka opłucz i osusz. Palcem ostrożnie poluzuj skórę wokół całego ptaka. Weź mieszankę masła i pokrój na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Umieść kawałki masła pod skórą całego indyka. Pozostałe kawałki masła natrzyj Na zewnątrz skóry i dopraw solą i pieprzem. Faszeruj wnętrze jamy indyka pozostałą cebulą, mieszanką świeżych ziół i plasterkami cytryny. (Kratownica, jeśli to konieczne.) Włóż wyskakujący termometr pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cale od kości piersi, w najgrubszej części piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
DróbDrób
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Umieść indyka na łóżku warzyw w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Wstaw do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F. piecz przez 1 godzinę, a następnie podlewaj sokami z patelni co 20 minut, aż pojawi się termometr lub do momentu, gdy termometr z natychmiastowym odczytem włożony do uda zarejestruje 180 stopni F, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn