Pieczone Masło Ziołowe Indyk

Pieczone masło ziołowe Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 596 kalorii, 72g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać masło, czosnek ziołowy SOS mix, zioła drobiu zioła mieszanki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczone Masło Ziołowe Indyk, Pieczony indyk z masłem ziołowym i prażoną szalotką, oraz Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce połącz zmiękczone masło, przyprawę do drobiu, mieszankę sosu czosnkowego i zmiażdżony czosnek. Użyj widelca, aby wymieszać razem, aż do dobrego połączenia. Przykryć i włożyć do lodówki na 15 do 30 minut, aż będzie twarde, ale nie twarde.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż seler, marchew i połowę pokrojonej w kostkę cebuli na dnie patelni.
Dodać bulion z kurczaka i odstawić na bok.
Rozmrożonego indyka spłucz i osusz. Użyj palca, aby ostrożnie rozluźnić skórę wokół całego ptaka. Weź mieszaninę masła i pokroić na duże kawałki.
Kawałki masła ułożyć pod skórką całego indyka. Pozostałe kawałki masła natrzeć na zewnątrz skóry i doprawić solą i pieprzem. Nadziewamy wnętrze wnęki indyka pozostałą cebulą, świeżą mieszanką drobiu ziołowego i plasterkami cytryny. (Kratownica w razie potrzeby.) Włóż termometr pop-up pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cali od kości piersiowej, w najgrubszej części piersi.
Umieść indyka na łóżku z warzywami na patelni.
Umieść w piekarniku i obniżyć temperaturę do 325 stopni F. piecz przez 1 godzinę, a następnie podlewaj sokami z patelni co 20 minut, aż pojawi się termometr lub do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do uda rejestruje 180 stopni F, około 3 godzin.