Pieczone kury kornwalijskie z masłem czarno-oliwkowym

Pieczone kury kornwalijskie z masłem z czarnych oliwek mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 695 kalorii, 49g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz ząbki czosnku, kapary, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spatchcocked Cornish Game Hens With Lemon And Olive Relish, Kury kornwalijskie z masłem ziołowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260°.
Przy włączonym silniku robota kuchennego Wrzuć ząbki czosnku do procesora, aby drobno posiekać.
Dodać szalotkę i pulsować, aż drobno posiekane.
Podgrzać 1 łyżka masła w małej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać mieszaninę czosnku (nie myć miskę robota kuchennego), pieprz, i 1/4 łyżeczka soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek zaczyna się złocisty, 3 do minut. Powrót mieszanki czosnku do robota kuchennego i dodać oliwki i kapary. Pulsuj, aż oliwki i kapary zostaną drobno posiekane.
Dodać 5 łyżek masła i pulsować, aż będzie gładka.
Patelnię do pieczenia posmarować olejem (1 łyżka stołowa).
Pracując z 1 połową kury na raz, wsuń palec wskazujący pod skórę na każdą pierś i wokół nóg, w tym pałeczki perkusyjne, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Umieść 1 łyżkę masła oliwkowego pod skórą na każdej połowie kurki, a następnie wmasuj skórę w udo, pałeczkę i pierś, aby rozprowadzić masło.
Ułóż połówki kury, boki skóry w górę, w patelni do pieczenia. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na małej patelni, a następnie równomiernie szczotkować skórę kur.
Kury posypać równomiernie pozostałą 3/4 łyżeczki soli.
Pieczone kury, aż złoty i tylko gotowane przez, o 30 protokół.
Kury przekładamy na talerz, następnie przekładamy patelnię na 2 palniki i dodajemy wino. Deglaze patelni przez gotowanie na małym ogniu, mieszając i skrobanie brązowych bitów z drewnianą łyżką, 2 protokół.
Przełożyć sos na patelnię do małej miseczki i łyżką odcedzić tłuszcz.
* Masło oliwkowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Kury można faszerować masłem oliwkowym 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią, na patelni do pieczenia.