Pieczone kury kornwalijskie z glazurą wiśniowo-portową
Pieczone kury kornwalijskie z wiśniowo-portową glazurą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 852 kalorie, 59G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.39 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, port, kury kornwalijskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kury Kornwalijskie Z Sosem Portowo-Wiśniowym, Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, oraz Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa.
Instrukcje
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia; wieszak z natryskiem do gotowania.
Połącz konfitury, Porto, imbir, ocet i 1/4 łyżeczki soli w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 9 minut lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Pracując z 1 kurą na raz, związać końce nóg razem ze sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod kurę.
Posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zestaw na stojaku drucianym na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut.
Kury szczotkować mieszanką wiśni; piec 40 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 165, szczotkować mieszanką wiśni co 10 minut.
Zdjąć sznurek; kury podzielić na pół wzdłuż.