Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek

Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek
Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1236 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka porzeczek, szalotki, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane kury z Basmati, suszoną porzeczką i sałatką migdałową, Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym, oraz Prażone Karmelizowane Warzywa Korzeniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło z olejem w bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj rutabagas i następne 4 składniki; smażyć, aż warzywa są karmelizowane i miękkie, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać kasztany, czosnek i tymianek; smażyć 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
BrukiewBrukiew
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
1
Wymieszaj 1/4 szklanki tymianku, szalotki, olej, skórkę pomarańczową, czosnek i zmiażdżone jagody jałowca w małej misce do marynaty. Zalać kury marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Kury umieścić w dużej patelni do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wlać 1 1/2 szklanki bulionu na patelnię z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Kury posypać solą i pieprzem. Patelnię szczelnie przykryć folią. Pieczeń, aż kury są gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy uda są przekłute widelcem, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z piekarnika. Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Do małego rondla wlać soki z kur, dodać suszone porzeczki i pozostałą 1 łyżkę tymianku. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 5 minut (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
SOSSOS
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
8
Tymczasem, kury broil aż lekko rumiane, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, o 4 protokół.
9
Na każdym talerzu umieścić po 1 kurze pół. Podziel karmelizowane warzywa między talerze. Łyżka sosu na kury i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn