Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek
Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1236 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka porzeczek, szalotki, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane kury z Basmati, suszoną porzeczką i sałatką migdałową, Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym, oraz Prażone Karmelizowane Warzywa Korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło z olejem w bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj rutabagas i następne 4 składniki; smażyć, aż warzywa są karmelizowane i miękkie, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać kasztany, czosnek i tymianek; smażyć 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
KASZTANY JADALNE
Brukiew
Czosnek
Tymianek
1
Wymieszaj 1/4 szklanki tymianku, szalotki, olej, skórkę pomarańczową, czosnek i zmiażdżone jagody jałowca w małej misce do marynaty. Zalać kury marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Skórka Pomarańczowa
Sucha Przyprawa Rub
Szalotka
Czosnek
Tymianek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Kury umieścić w dużej patelni do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Wlać 1 1/2 szklanki bulionu na patelnię z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Kury posypać solą i pieprzem. Patelnię szczelnie przykryć folią. Pieczeń, aż kury są gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy uda są przekłute widelcem, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
6
Wyjąć z piekarnika. Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Do małego rondla wlać soki z kur, dodać suszone porzeczki i pozostałą 1 łyżkę tymianku. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 5 minut (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Suszone Porzeczki
SOS
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
8
Tymczasem, kury broil aż lekko rumiane, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, o 4 protokół.
9
Na każdym talerzu umieścić po 1 kurze pół. Podziel karmelizowane warzywa między talerze. Łyżka sosu na kury i podawać.