Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek

Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek
Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1238 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, kury kornijskie, rutabagas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Podobne przepisy to Pieczone kury dziczyzny z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi i sosem z suszonych porzeczek, Grillowane kury z Basmati, suszoną porzeczką i sałatką migdałową, oraz Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym.

Instrukcje

1
Roztopić masło z olejem w bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj rutabagas i następne 4 składniki; smażyć, aż warzywa są karmelizowane i miękkie, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać kasztany, czosnek i tymianek; smażyć 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1
Wymieszaj 1/4 szklanki tymianku, szalotki, olej, skórkę pomarańczową, czosnek i zmiażdżone jagody jałowca w małej misce do marynaty. Zalać kury marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Kury umieścić w dużej patelni do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wlać 1 1/2 szklanki bulionu na patelnię z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Kury posypać solą i pieprzem. Patelnię szczelnie przykryć folią. Pieczeń, aż kury są gotowane przez i soki uruchomić jasne, gdy uda są przekłute widelcem, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjąć z piekarnika. Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Do małego rondla wlać soki z kur, dodać suszone porzeczki i pozostałą 1 łyżkę tymianku. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki, około 5 minut (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Tymczasem, kury broil aż lekko rumiane, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, o 4 protokół.
9
Na każdym talerzu umieścić po 1 kurze pół. Podziel karmelizowane warzywa między talerze. Łyżka sosu na kury i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn